اولین پیوند اعضا از اهدا کننده فوت شده به سه دریافت کننده

تیمی متشکل از ۲۰ مختصص ایرانی برای اولین بار در جهان موفق شدند اعضای بدن بیماری که به دلیل ایست قلبی ناشی از آمبولی ریوی کشنده فوت کرده بود، به سه دریافتکننده پیوند بزنند.
پزشکان واحد تأمین عضو دانشگاه علوم پزشکی ایران (IUMS) با موفقیت اعضای بدن اهداکنندهای فوت شده را به سه دریافتکننده اعضا در بیمارستان فیروزگر تهران پیوند زدهاند.
دکتر سید یحیی ضرغامی، فوق تخصص جراحیها و پیوند کبد، پانکراس، مجاری صفراوی و پیوند اعضای داخل شکم، توضیح داد که چالشهای اصلی زمان و سلامت اعضای بدن بودند.
وی گفت: «در این نوع جراحی، باید توجه بسیار بیشتری به سلامت عضو داشته باشیم.» اهدا پس از مرگ مغزی (DBD) بسیار رایج است، اما همان روش پس از مرگ قلبی، که DCD نامیده میشود، پیچیده و چالشبرانگیز است و در برخی موارد به سادگی غیرممکن است.
دکتر سام زرعتیاننژاد دوانی، رئیس واحد تأمین عضو IUMS، توضیح دادند که این تکنیک جدید چگونه میتواند بر تعداد اهداکنندگان تأثیر بگذارد. دکتر زرعتیاننژاد و تیم ایشان در عملیات DCD تخصص دارند، اما این بار با انجام این عمل، غیرممکن را ممکن کردند. طبق گفتههای دکتر این تیم حدودا از چهار سال پیش شروع به کار روی این پروژه کرده است.
دکتر زرعتیاننژاد افزود: «پس از اهدای ۱۴ بیمار، در بیمار نهایی، موفق شدیم با غیرممکن پیش برویم و آن کار غیرممکن را انجام دهیم و اعضای بدن یک بیمار مبتلا به آمبولی ریوی و ایست قلبی را در بیش از ۶۰ دقیقه اهدا کنیم. »
به لطف تکنیکهای نوآورانه او که برای اولین بار در جهان اجرا شد، همه دریافتکنندگان سالم بودند و کسانی که پیوند کلیه دریافت کردند توانستند به فاصله سه روز بیمارستان را ترک کنند.
دکتر زرعتیاننژاد ابراز اطمینان کرد که این تکنیک میتواند لیست انتظار پیوند را حدود ۲۲ درصد کاهش دهد.
گروه چند رشتهای متخصصان بهداشت و درمان که با ایشان همکاری میکنند، به چالشهای عظیم این روش اشاره کردهاند که نیازمند همکاری تیمی در بهترین حالت است.
دکتر یزدان شفیخانی، رئیس دفتر هماهنگی اعضای IUMS، گفت:«چالش اصلی در این تکنیک جدید DCD، رقابت با زمان است. از لحظه ایست قلبی، زمانی که مرگ فرد اعلام میشود، تیم اول که شامل حدود ۲۰ متخصص بهداشت و درمان است، تنها ۴۰ دقیقه زمان دارند تا به اینجا برسند و CPR را ادامه دهند. و سپس تیم دوم، که شامل جراحان است، باید به اینجا بیایند و اهداکننده را به اتاق عمل ببرند در حالی که CPR را انجام میدهند و این وضعیت را برای حدود ۶ ساعت حفظ کنند.»
وی افزود:«اما میتوانم بگویم چالشبرانگیزترین بخش، کسب رضایت خانواده است. در موارد مرگ مغزی، حداقل چند روز زمان داریم. در این مورد، کمتر از یک ساعت.»
در ایران، بیش از ۲۵۰۰۰ مرد، زن و کودک در لیست انتظار پیوند عضو ملی هستند که به شدت امیدوارند تماس تلفنی از واحد تأمین عضو دریافت کنند. هر دو ساعت، یک نفر در لیست انتظار پیوند عضو میمیرد، یعنی روزانه ۱۰ تا ۱۲ نفر؛ با این حال، پیوند اعضا بعد از مرگ بیمار، تعداد اهداکنندگان را ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش میدهد و پرتوی امید را برای همه کسانی که منتظر پیوند هستند، ارائه میدهد.
منبع: www.presstv.ir
دیدگاهی وجود ندارد.